veltheimin sukuseura ry

Wilhelm ja Sophie

Tavoitteet

In english: The Society of the Veltheim Family

Uutta: sukuseuran keittokirja Coquinaria Velthemia

Perustaminen ja tavoitteet

Veltheimin sukuseura ry perustettiin 24. toukokuuta 2001 Hollolan Kukkilassa, Kirsi Veltheim-Pykälän kotona. Veltheimeja yhdistävän toiminnan ohjenuoraksi hyväksyttiin Suomen Sukuseurojen Keskusliiton ehdottamat mallisäännöt sellaisenaan.

Tavoitteena on yhdistää ihmisiä, jotka kuuluvat samaan sukuun ja jotka ovat ajautuneet eri puolelle Suomea, jopa pitkin maailmaa. Pitkän tähtäimen haaveena on luoda kokonaiskuva siitä, miten Friedrich Wilhelm Ludvig Veltheimin (synt. Bad Münderissä 1817) saksalaislähtöinen perhe on aikojen kuluessa pärjännyt suomalaistuneena sukuna.

Varsin kansainvälinen sukumme

Suomessa sukumme on levittäytynyt lähinnä Etelä- ja Keski-Suomeen, mutta meitä löytyy myös pitkin maapalloa ainakin seuraavista maista: Australia, Yhdysvallat, Kanada, Ruotsi, Latvia, Saksa ja Itävalta. Silmät auki siis matkustellessa: koskaan ei tiedä missä Veltheim -sukuiseen sukulaiseen voi törmätä!

Jäseneksi liittyminen

Sukuseuraamme voit liittyä lähettämällä sukuseuran sihteerille Veera Tihtoselle sähköpostia (veera.tihtonen at pp1.inet.fi), häneltä saa sitten sukuseuran tilinumeron, jonne jäsenmaksu 10 euroa maksetaan. Sihteeri lähettää myös tietolomakkeen täytettäväksesi. Jäseneksi liittyminen kannattaa, sillä jäsenille on tarjolla runsaasti lisää tietoa suvustamme.


Linkkejä -sivulta löydät sukuumme liittyviä linkkejä

Katso myös von Veltheim -sivulta Linnat -osio, jossa Saksassa sijaitsevien linnojen historiaa ja kuvia

Takaisin etusivulle